Пошуковий запит: (<.>A=Нестерчук Ю$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 23
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Нестерчук Ю. О. Основи формування ресурсного потенціалу підприємств АПК та підвищення рівня їх капіталізації [Електронний ресурс] / Ю. О. Нестерчук, Ю. В. Улянич, Н. В. Бутко // Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. - 2012. - Вип. 81(2). - С. 39-46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zhpumus_2012_81(2)__6
|
2. |
Нестерчук Ю. О. Сучасний стан та перспективи розвитку міжгалузевих економічних відносин в АПК [Електронний ресурс] / Ю. О. Нестерчук // Агроінком. - 2008. - № 1-2. - С. 18-22. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agroincom_2008_1-2_6
|
3. |
Нестерчук Ю. О. Стратегічне управління інтеграційними процесами в АПК [Електронний ресурс] / Ю. О. Нестерчук // Актуальні проблеми розвитку економіки регіону. - 2011. - Вип. 7(1). - С. 175-183. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/aprer_2011_7(1)__33
|
4. |
Нестерчук Ю. О. Оцінка стратегічного ресурсного потенціалу продуктових підкомплексів регіону [Електронний ресурс] / Ю. О. Нестерчук, Н. В. Бутко // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2011. - Т. 13, № 4(5). - С. 195-200. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2011_13_4(5)__36
|
5. |
Нестерчук Ю. О. Економічне обґрунтування інноваційно-інтенсивних систем ведення садівництва [Електронний ресурс] / Ю. О. Нестерчук, О. С. Тупчій // Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. - 2015. - Вип. 87(2). - С. 96-106. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zhpumus_2015_87(2)__14
|
6. |
Нестерчук Ю. О. Напрями реалізації системи фінансової безпеки сільськогосподарських підприємств [Електронний ресурс] / Ю. О. Нестерчук, К. М. Мельник // Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. - 2016. - Вип. 88(2). - С. 39-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zhpumus_2016_88(2)__6
|
7. |
Трошкіна О. А Особливості планувальної організації пішохідних зон [Електронний ресурс] / О. А Трошкіна, Ю. Ю. Нестерчук // Проблеми розвитку міського середовища. - 2013. - Вип. 9. - С. 203-208. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Prms_2013_9_34
|
8. |
Нестерчук Ю. А. Моделирование интеграционных связей и обоснование структуры интегрированных формирований АПК Украины [Електронний ресурс] / Ю. А. Нестерчук, Е. А. Непочатенко, М. И. Малеваный // Актуальні проблеми економіки. - 2016. - № 3. - С. 384-396. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ape_2016_3_46 Обобщены теоретические и методологические основы развития аграрнопромышленной интеграции. Исследуя процесс вертикальной интеграции доказано, что необходимо принимать во внимание его подчиненность определенным нормативным характеристикам и количественно-качественным параметрам, обеспечивающим устойчивое и эффективное развитие всех составляющих интегрированных структур. Разработана модель интеграционных связей формирования АПК.
|
9. |
Нестерчук Ю. О. Ефективний розвиток садівництва на основі оптимізації сортової структури багаторічних насаджень [Електронний ресурс] / Ю. О. Нестерчук, О. С. Тупчій // Актуальні проблеми економіки. - 2016. - № 9. - С. 372-382. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ape_2016_9_44 Оптимізовано структуру сортового складу яблуневих насаджень для сільськогосподарських підприємств Вінницької області засобами економіко-математичного моделювання (ЕММ) із розширенням множини обмежень за сортами та схемами посадки багаторічних насаджень. Проаналізовано результати ЕММ оптимізації сортового складу промислових садів. Обгрунтовано необхідність впровадження оптимального сортового складу багаторічних насаджень підприємств з метою максимізації прибутку.
|
10. |
Нестерчук Ю. В. Концептуальні підходи до визначення ефективності маркетингового комунікаційного забезпечення інноваційних процесів підприємств [Електронний ресурс] / Ю. В. Нестерчук, М. В. Аршевська // Економіка. Менеджмент. Бізнес. - 2017. - № 4. - С. 41-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecmebi_2017_4_8
|
11. |
Нестерчук Ю. О. Ефективність інноваційної діяльності підприємств аграрно-промислового виробництва [Електронний ресурс] / Ю. О. Нестерчук, С. Ю. Соколюк // Вісник Одеського національного університету. Серія : Економіка. - 2018. - Т. 23, Вип. 6. - С. 80-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vonu_econ_2018_23_6_17
|
12. |
Нестерчук Ю. О. Гармонізація взаємодії держави, суспільства та бізнесу [Електронний ресурс] / Ю. О. Нестерчук, С. Ю. Соколюк, О. В. Жарун // Інтелект XXI. - 2019. - № 2. - С. 115-118. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/int_XXI_2019_2_25
|
13. |
Нестерчук Ю. О. Вплив факторів економічної глобалізації на продовольчу безпеку домогосподарств країни [Електронний ресурс] / Ю. О. Нестерчук // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. - 2019. - Вип. 202. - С. 308-320. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtusg_2019_202_33 Українська економіка є відкритою - зовнішньоторговельний оборот становить понад 50 % ВВП. Разом з новими можливостями з'являються нові ризики. Одним з найбільших ризиків глобалізаційного впливу на українську економіку є зростання потенціалу продовольчої небезпеки вітчизняних домогосподарств. Мета роботи - з'ясувати характер впливу економічної глобалізації на продовольчу безпеку українських домогосподарств, окреслити головні переваги та недоліки поглиблення міжнародної інтеграції національної економіки в контексті забезпечення внутрішніх продовольчих потреб. Перевагою економічної глобалізації для системи продовольчого забезпечення домогосподарств країни є розширення доступу вітчизняних споживачів до продовольчих товарів, що не виробляються на території України або виробництво яких є недостатнім. Самозабезпеченість більшістю видів продовольства понад 100 % не гарантує українським домогосподарствам достатню економічну доступність. Наприклад, в Україні має місце суттєве перевиробництво деяких видів продовольчої продукції. Зокрема - продовольчого - кормового зерна, соняшникової олії і т.д. За законами ринку наслідком перевиробництва економічного блага є зниження його ринкових цін. Однак на вітчизняних ринках відповідної продукції відбувається стрімке зростання споживчих цін. Це не надає змоги домогтися поліпшення економічної доступності продовольства для українських домогосподарств. Особливо з числа малозабезпечених. Аналіз проблемної ситуації надав змогу з'ясувати, що зростання споживчих продовольчих цін є наслідком надмірного експорту продовольчої продукції. Наприклад, в 2018 р. експорт зерна склав 42 940 тис. т, а експорт рослинної олії - 5986 тис. т. Це 61 і 96 % від відповідного виробництва. Отже, вітчизняний аграрний сектор орієнтований на виробництво продукції для зовнішнього ринку. Що зумовлює виникнення періодичних дефіцитів на відповідних сегментах національного продовольчого ринку і стимулює зростання споживчих продовольчих цін.
|
14. |
Нестерчук Ю. А. Споживання населенням України продуктів харчування рослинного походження: стан і напрямки поліпшення [Електронний ресурс] / Ю. А. Нестерчук // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. - 2019. - Вип. 206. - С. 342-353. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtusg_2019_206_34 Стратегічним пріоритетом соціального та економічного розвитку будь-якої держави є підвищення рівня її продовольчої безпеки на основі нарощування виробництва продуктів харчування, поліпшення їх якості та збалансованості за поживними елементами, а також доступність кожної людини до продовольчим ресурсам для забезпечення здорового харчування. Для України проблема продовольчої безпеки набуває особливої актуальності. Держава здатна забезпечити населенню економічну і продовольчу доступність до продуктів харчування, може проводити незалежну політику. Формування ефективного розвитку ринку овочів на пряму залежить від економічної ситуації в країні. На місткість ринку овочів впливає ряд факторів, серед яких доцільно виділити рівень доходів населення, ціни на свіжі овочі і картопля, обсяги їх виробництва, питома вага імпорту овочів тощо. Зазначене вимагає додаткової більш глибокого опрацювання і визначення потенційно можливого рівня обсягів виробництва і споживання овочів.
|
15. |
Нестерчук Ю. О. Розвиток понятійно-категоріального апарату дослідження продовольчого комплексу [Електронний ресурс] / Ю. О. Нестерчук, Н. О. Бленда // Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. - 2020. - Вип. 97(2). - С. 169-177. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zhpumus_2020_97(2)__17
|
16. |
Нестерчук Ю. О. Вплив кооперації на розвиток ринку кредитних ресурсів для суб'єктів господарювання аграрної галузі [Електронний ресурс] / Ю. О. Нестерчук, Р. П. Мудрак, В. П. Бечко, О. А. Непочатенко // Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. - 2020. - Вип. 97(2). - С. 263-275. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zhpumus_2020_97(2)__26
|
17. |
Нестерчук Ю. О. Роль інтеграції в процесі забезпечення пропорційного й збалансованого розвитку підприємств зернопродуктового підкомплексу [Електронний ресурс] / Ю. О. Нестерчук, І. В. Новицький // Вісник ХНАУ. Серія : Економічні науки. - 2019. - № 2. - С. 13-25. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhnau_ekon_2019_2_4
|
18. |
Нестерчук Ю. О. Вплив регуляторних механізмів підприємницької діяльності на бюджетно-податковий процес та сталий розвиток регіонів [Електронний ресурс] / Ю. О. Нестерчук, Р. П. Мудрак, Л. Ю. Мельник, С. Ю. Соколюк, С. А. Власюк // Агросвіт. - 2021. - № 13-14. - С. 3-10. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agrosvit_2021_13-14_3
|
19. |
Нестерчук Ю. О. Роль кредитного ринку у відтворювальному процесі суб’єктів господарювання аграрної галузі [Електронний ресурс] / Ю. О. Нестерчук, К. М. Мельник, О. А. Непочатенко. // Ефективна економіка. - 2021. - № 1. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/efek_2021_1_8
|
20. |
Нестерчук Ю. О. Розвиток електронної комерції в аграрному секторі економіки України [Електронний ресурс] / Ю. О. Нестерчук, С. Ю. Соколюк, М. А. Коротєєв, О. В. Жарун, О. С. Тупчій, К. Ю. Соколюк // Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. - 2022. - Вип. 100(2). - С. 299-310. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zhpumus_2022_100(2)__31
|
| |